Η εντυπωσιακή ομολογία Αρναουτάκη, που δεν μάθατε λόγω… “αρναουτάκειας ισορροπίας”, για χάρη του Μητσοτάκη!

Κατά κανόνα (απαραβίαστο) ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ακόμα κι αν δεν πει ή δεν κάνει πράγματα, ανακοινώνει ή διαρρέει ότι τα λέει ή τα κάνει! Πολύ περισσότερο αν τα λέει ή τα κάνει κιόλας! Γενικά ο “μηχανισμός” είναι άριστα στημένος για την προβολή ακόμα και όσων δεν έχουν καμιά σημασία. Και για την απόλυτη προστασία του από τα δύσκολα…

Τί γίνεται όμως όταν λέει κάτι, που μοιάζει εντυπωσιακό, αλλά το… “πνίγει” ο ίδιος, καθώς ούτε το ανακοινώνει ούτε το μεταδίδουν “φίλια μέσα” ως “πληροφορία”;

Αυτό λέγεται… “αρναουτάκειος ισορροπία”!

Για να μην σας μπερδεύω άλλο, σας μεταφέρω τα γεγονότα. Ο κ. Αρναουτάκης, λοιπόν, παρέστη στη συνάντηση των παραγόντων της Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Κρήτης, με τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και Χρήστο Σπίρτζη, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Σήμερα είναι Δευτέρα και ανέμενα μήπως ανακοίνωνε κάτι είτε από την παρουσία του είτε από την παρέμβασή του, όπως κάνει πάντα επίσημα, με ανακοίνωση, ή ανεπίσημα, με “διαρροή” σε “φίλια μέσα”. Δεν ανακοίνωσε τίποτα, ούτε γράφηκε κάτι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης έκανε μια όντως εντυπωσιακή αναφορά, αλλά – όπως πρόβλεψαν πολλοί από όσους τον άκουσαν- μόνο για το συγκεκριμένο ακροατήριο, για λόγους… “αρναουτάκειας ισορροπίας”!

Ομολόγησε λοιπόν, ενώπιον δεκάδων ανθρώπων από την Αυτοδιοίκηση, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των κκ Πολάκη και Σπίρτζη, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τις δύσκολες συνθήκες, όντως στην Αυτοδιοίκηση δόθηκαν πολλά χρήματα για να λυθούν προβλήματα και να γίνουν έργα.

Αυτό είναι το ένα σκέλος της εντυπωσιακής αναφοράς του. Το δεύτερο είναι ακόμα πιο σημαντικό αλλά και το… μυστικό της μυστικότητας της παρέμβασής του! Πρόσθεσε λοιπόν: “Μακάρι τα επόμενα χρόνια να δοθούν τα μισά στην Αυτοδιοίκηση από όσα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ”! Δηλαδή, εξέφρασε την αμφιβολία του αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να δώσει τα μισά από όσα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα και η διαφορά, προφανώς, ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά και πώς η κάθε μια αντιμετωπίζει την κοινωνία και τους εκπροσώπους της.

Στο δεύτερο σκέλος της αναφοράς του κ. Αρναουτάκη ακούστηκαν μάλιστα και αυθόρμητα χειροκροτήματα, ως επιδοκιμασία των όσων είπε. Και πολύ σωστά επιδοκιμάστηκε η αναφορά του.

Αλλά. μέχρι εκεί.

Δεν έπρεπε να τη μάθει κανείς, πολύ περισσότερο με κάποια από τις συνεχείς ανακοινώσεις με τις οποίες βομβαρδίζει η περιφέρεια τα μέσα για τον υπερδραστήριο Σταύρο. Μαθαίνουμε ακόμα και για το πού πάει και λέει χρόνια πολλά ο περιφερειάρχης…

Όχι, καμιά ανακοίνωση δεν έγινε για τη δήλωση. Ούτε διαρροή. Καμιά αναφορά. Τίποτα.

Ο γνωστός ισορροπιστής Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε στο ακροατήριο με τον λόγο που έπρεπε ώστε να το ευχαριστήσει. Αλλά με καμιά δύναμη δεν θα ανακοίνωνε ότι μίλησε καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Αυτό λένε οι δικές του αντιλήψεις περί πολιτικής (και ισορροπίας)!

Όσοι γνωρίζουν, ήξεραν τι νόημα είχε η αναφορά. Το ίδιο που έχει όταν συναντάται με τον Μητσοτάκη και λέει ότι προσδοκά από εκείνον να λύσει το πρόβλημα με τον ΒΟΑΚ, αλλά στους Συριζαίους λέει ότι συμφωνεί μαζί τους, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έκανε “επανάσταση” με τους Κρητικούς παράγοντες του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα δεν τα κατάφερνε, όπως έλεγαν οι ανακοινώσεις τους (πάντα για τον ΒΟΑΚ).

Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί για να μπορεί να παραμένει στον δημόσιο βίο, ξέρουν καλά την τακτική του …”και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, τα στρογγυλέματα και τα χαμόγελα με όλους.

Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί περίμεναν ότι ο άνθρωπος που στηρίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές του Μάη, με την… “εθνική Κρήτης”, θα έβαζε αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (με το ρόλο του παλιού νομάρχη) ένα γνωστό στέλεχος της ΝΔ, αφού η κυβέρνηση πλέον είναι της ΝΔ…

Είπαμε, είναι ο Σταύρος όλων των καιρών…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί